اصطلاح کرپ ریشه

اصطلاح کرپ ریشه در زبان فرانسوی دارد و به معنای نازک و کوچک است. این پارچه، یکی از پارچه‌های سنتی محسوب می‌شود که در زمان‌های گذشته برای بافت آن از ابریشم استفاده می‌کردند؛ اما امروزه در تولید این پارچه از الیافی مانند پنبه، پشم، ریون و پلی استر نیز استفاده می‌شود. کاربرد پارچه‌های کرپ با توجه به ضخامت و الیاف آن‌ها متفاوت است، اما به صورت کلی این پارچه در دوخت انواع لباس و وسایل منزل مانند پرده و رو مبلی کاربرد دارد. همانطور که گفته شد تاریخچه این پارچه به فرانسه مربوط می شود توصیه میشود که برای آشنایی بیشتر با تاریخچه پارچه کرپ به مطلب زیر از سایت fabricpitara توجه فرمایید:

 The history of crepe fabric dates back to Europe, especially France. The French word for “curled” or “crinkled” is where the word “crêpe” originates. Through sophisticated weaving techniques and chemical treatments, crepe fabrics have historically been distinguished by their unique texture.

“تاریخچه پارچه کرپ به اروپا و به خصوص فرانسه برمی گردد. کلمه فرانسوی برای “فردار” یا “چروکیده” کلمه ای است که کلمه “کرپ” از آن سرچشمه می گیرد. از طریق تکنیک‌های پیچیده بافندگی و استفاده از مواد شیمیایی، پارچه‌های کرپ در طول تاریخ با بافت منحصر به فرد خود متمایز شده‌اند.”

پارچه کرپ، معمولا ایستادگی خوبی روی اندام دارد و به همین دلیل مناسب طراحی و دوخت لباس مجلسی نیز می‌باشد. اصطلاح کرپ ریشه به دلیل بافت محکم، براقیت نسبی، ریزش‌دار بودن، جنس لطیف و خاصیت عدم چروک‌پذیری یکی از محبوب‌ترین پارچه‌ها شمرده می‌شود؛ همچنین یکی دیگر از دلایل محبوبیت پارچه کرپ تنوع بالای آن در رنگ و طرح است. همچنین توصیه می شود که اگر به دنبال بهترین آموزش خیاطی آنلاین می باشید به قسمت دوره های دوخت برتر مراجعه نمایید.

انواع پارچه های کرپ

انواع پارچه های کرپ

انواع پارچه کرپ

پارچه‌های کرپ، از نظر تار و پود، الیاف به کار برده، نوع بافت، روش تولید، جنس و ضخامت به سه دسته تقسیم می‌شوند که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است.

پارچه‌های کرپ نازک

1. کرپ حریر

کرپ حریر یکی از شناخته شده‌ترین نوع کرپ‌ها است که از الیاف ابریشم طبیعی یا مصنوعی تولید می‌شود. در واقع، این پارچه ترکیبی از کرپ و حریر است؛ یعنی سطح آن مشابه سطح پارچه کرپ است و حالت ریزش‌دار و لخت آن مشابه حریر است. تراکم بافت کرپ حریر نسبت به سایر کرپ‌ها کمتر است اما این پارچه بر خلاف ظرافت و سبک بودن بسیار با دوام می‌باشد. از پارچه کرپ حریر معمولا در دوخت لباس‌های مجلسی استفاده می‌شود. این نوع پارچه یکی از پارچه‌های مناسب فصل بهار و تابستان است.

2. کرپ دیور

کرپ دیور، به دلیل خاصیت ضد چروک بودن بهترین انتخاب برای دوخت لباس‌های روزمره و دوخت کت و شلوار‌های اداری است. این پارچه بسیار سبک و نازک بوده و از ترکیب الیاف پنبه و پلی استر تولید می‌شود. این پارچه نیازی به اتوکشی ندارد و از مهم‌ترین ویژگی‌های آن می‌توان به چهار فصل بودن اشاره کرد.

3. کرپ ساتن

کرپ ساتن، ترکیبی از پارچه کرپ معمولی و ساتن است، در واقع یک سمت این پارچه درخشان و نرم مانند ساتن و سمت دیگر آن کمی زبر و مات مانند پارچه کرپ است. این پارچه حالت کشسانی ندارد اما بسیار حالت‌پذیر است و مناسب طراحی و دوخت انواع لباس‌های مجلسی می‌باشد.

4. کرپ فلورانس

پارچه کرپ فلورانس به دلیل لطافت و اتوخور خوبی که دارد یکی از بهترین انتخاب‌ها برای دوخت انواع شومیز، تاپ، دامن و حتی چادر محسوب می‌شود. جنس این پارچه‌ها معمولا از الیاف پلی استر هستند.

5. کرپ مرویجت

کرپ مرویجت، یکی از بهترین و مرغوب‌ترین انواع کرپ است که از محبوبیت بالایی میان خیاطان برخوردار است. اصطلاح کرپ ریشه این نوع کرپ، ایستایی و نشست خوبی روی اندام دارد؛ همچنین به دلیل اتوخور بودن، نداشتن آبرفت، لطافت، ضخامت کم و کج‌راه بودن بافت آن بسیار پرطرفدار است. هنگام شست و شو و اتو کردن پارچه کرپ مرویجت فراموش نکنید، از دمای آب پایین و حرارت کم استفاده کنید تا بافت این پارچه‌ی ظریف از بین نرود.

پارچه‌های کرپ نیمه ضخیم

6. کرپ جودون

پارچه کرپ جودون یکی از انواع کرپ‌های نیمه ضخیم محسوب می‌شود که به دلیل داشتن بافت مشابه دانه‌ی جو به این صورت نام‌گذاری شده است. یک سمت این پارچه بافتی برجسته و سمت دیگر آن سطحی صاف دارد. از پارچه کرپ جودون به دلیل نیمه ضخیم بودن می‌توان در تمامی فصول سال استفاده کرد.

برای خرید و فروش انواع پارچه به صورت عمده با ما در ارتباط باشید

اکبر حقی زهابی

تلفن سفارش:

 09169558627       

09930699356

تلگرام:https://t.me/parchehdozan   

واتساپ : https://chat.watsapp.com

اینستاگرام:https://www.instagram.com/parchehdoozan

روبیکا:https://rubika.ir/jong

ایمیل :Akbar.z1351@gmail.com  

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما